szombat , 20 szeptember 2014
Kezdőlap » Szórakozás » Zene » Hogyan élnek a DJ-k ?

Hogyan élnek a DJ-k ?

A világélvonalba tartozó lemezlovasok első osztályon, a Concorde-on vagy éppen egy bérelt magángéppel kezdtek el röpködni. Több ezer fontot keresve egy-egy fesztiválfellépéssel, elvárva a méregdrága italok folyamatos biztosítását- Russell Pete, a Gatecrasher rendezvény-menedzsere ezt mondta egyszer. A DJ-k régebben egy üveg Jack Danielsszel és néhány fővel a vendéglistán beérték. Manapság már egy rekesz kell a JD-ből és egy kisebb falunyi ember van a vendéglistán. A DJ-k igényei meglehetősen széles skálán mozognak. Ezeket az igények, a sokat utazó, folyamatosan más helyen fellépő művészek a szerződés mellékletét képező, úgynevezett Riherban rögzítik. A Riderban előírt kéréseket minden promoternek teljesíteni kell. A Riderek 1970-es évektől a ...
dj

A világélvonalba tartozó lemezlovasok első osztályon, a Concorde-on vagy éppen egy bérelt magángéppel kezdtek el röpködni. Több ezer fontot keresve egy-egy fesztiválfellépéssel, elvárva a méregdrága italok folyamatos biztosítását- Russell Pete, a Gatecrasher rendezvény-menedzsere ezt mondta egyszer.

A DJ-k régebben egy üveg Jack Danielsszel és néhány fővel a vendéglistán beérték. Manapság már egy rekesz kell a JD-ből és egy kisebb falunyi ember van a vendéglistán. A DJ-k igényei meglehetősen széles skálán mozognak. Ezeket az igények, a sokat utazó, folyamatosan más helyen fellépő művészek a szerződés mellékletét képező, úgynevezett Riherban rögzítik. A Riderban előírt kéréseket minden promoternek teljesíteni kell.

A Riderek 1970-es évektől a pop és rock bandák turnézásainak kezdetétől lettek a megállapodások fontos részei. A Van Halen például egyik fellépésére egy egész nagy tál M&M’s-et kért, de előre kikötötték, hogy barna színűek ne legyenek benne. A mostani pop dívák sem különbek. Mariah Carey öltözőszobáját minden fellépésén, bárhol is járjon, rózsaszínű berendezésekkel és ugyanilyen színű fallal kell ellátni. Sőt a promoter kötelessége, hogy egy kosár epret is betegyen.

Busta Rhymes öltözőjének még a közelében sem lehet disznó vagy marha készítmény. A dance szcéna növekedésével, a DJ-k is elkezdtek a popsztárokéhoz hasonló követelésekkel előállni. Sasha ha külföldön játszik, néha előírja a szerződéseiben, hogy hotelszobájába legyen beállítva egy működő hangrendszer, lemezjátszókkal együtt.

Ezeket a cikkeket is ajánljuk:

További cikkeink...

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

  • sasha magngepw

  • dj menedzserek